Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Χίος 13-16 Απρίλη 2022

 Χίος 13-16 Απρίλη 2022. Λίγα λόγια …..

Με αφορμή τους αγώνες μπαράζ γυναικών της Ζ’ Περιφέρειας για την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία που διεξήχθησαν στην Χίο, θα ήθελα να γράψω λίγα λόγια τώρα που πέρασαν λίγες μέρες.

Κατ’ αρχήν να ευχηθώ Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους με υγεία.

Πάντοτε όπως κάθε χρόνο η διοργάνωση αυτή μας προβληματίζει όλους, διότι δεν γνωρίζουμε έγκαιρα που, πως και πότε θα γίνει με αποτέλεσμα να υπάρχει μια ανασφάλεια στους συμμετέχοντες. Φέτος αρκετά νωρίς (Φεβρουάριος) η Χίος έθεσε θέμα φιλοξενίας της διοργάνωσης και αργότερα η Λέσβος, αλλά κάποια προβλήματα της τελευταίας στιγμής (πάντως όχι της Χίου και Λέσβου) πήγαν να τινάξουν την όλη διοργάνωση στον αέρα. Χάρις την επιμονή και την φιλότιμη προσπάθεια κάποιων ανθρώπων τελικά η διοργάνωση κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, στήθηκε και οργανώθηκε με επιτυχία θα έλεγα.

Με την συμμετοχή των τεσσάρων πρωταθλητών από τις πέντε Τ.Ε. της Ζ’ Περιφέρειας (δεν συμμετείχε η πρωταθλήτρια ομάδα Κυκλάδων διότι δεν είχε τελειώσει το πρωτάθλημα) έγινε ένα άρτια οργανωμένο τουρνουά, με τα όποια μικροπροβλήματα παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια του. Όλες οι ομάδες που παρά τις απουσίες τους προσπάθησαν για το καλύτερο.

Παράλληλα για μια ακόμα φορά, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις μελλοντικές διοργανώσεις των διαφόρων πρωταθλημάτων (Ανδρών – Γυναικών & Αναπτυξιακών κατηγοριών) για τον τρόπο, τον χρόνο και τον τόπο που θα πρέπει να γίνονται. Στην συζήτηση που διεύθυνε ο πρόεδρος της Τ.Ε. Χίου κος Ποδιάς Α. και ήταν παρών το μέλους του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. κος Κογκαλίδης Ε. αλλά και εκπρόσωποι σωματείων και προπονητές, υπήρξε δέσμευση ότι όσα ειπώθηκαν θα μεταφερθούν στην Κ.Ε.Π. ώστε να γίνουν πράξη από τον επόμενο χρόνο και να αποφευχθούν παρόμοια προβλήματα. Με λίγα λόγια θα πρέπει να υπάρχει έγκαιρα, πρώτα επαφή όλων των Τ.Ε. ώστε στην συνέχεια σε συνεννόηση με την Κ.Ε.Π. - Ε.Ο.ΠΕ. να ορίζονται που θα γίνουν οι τελικές φάσεις των διαφόρων κατηγοριών της Ζ’ Περιφέρειας.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς κάποιους ανθρώπους που αν δεν ήταν αυτοί δεν θα πραγματοποιούνταν αυτή η διοργάνωση. Το πρόεδρο της Τ.Ε. Χίου Τάσο Ποδιά που χάρις το πάθος για την τελειότητα, το μεράκι, την αγάπη για το άθλημα και παρά τα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούν, κατάφερε το αδύνατο. Ότι πρόβλημα κι αν δημιουργούνταν αυτός είχε πάντα την λύση.

Τον προπονητή του Νηρέα Χίου Φραγκούλη Κυλαδίτη. Τον ακούραστο εργάτη που με τις ιδέες, τα όνειρά, αλλά και τις πράξεις του, ήταν ο συνδετικός κρίκος. Η γνωριμία μας κρατάει χρόνια και ότι και να πω είναι λίγο και ίσως τον αδικήσω στην προσπάθεια και το πολύπλευρο έργο που κάνει.

Το Άγγελο Κυτριλάκη, την Ειρήνη Μυλωνά, την Ειρήνη Δημοπούλου, τα κορίτσια του Νηρέα που ήταν οι αφανής ήρωες, τους συναδέλφους προπονητές τον Δημήτρη, τον Νίκο, τον Σωκράτη, τον Σάββα τον Πάνικ, τον Παντελή και τους υπόλοιπους φίλους που με την ευκαιρία αυτή ξαναβρεθήκαμε. Ζητώ συγνώμη αν ξέχασα κάποιους, δεν υπάρχει σκοπιμότητα.

Θα ήθελα να ευχηθώ ώστε η επόμενη χρονιά να μας βρει πάλι μαζί υγιής με καλύτερες, πιο οργανωμένες συνθήκες και λιγότερα προβλήματα.

Και μην ξεχνάμε πως ο αθλητισμός ενώνει, αυτό φαίνεται άλλωστε και στα πρόσωπα των αθλητριών….

Με εκτίμηση και πάντα καλοπροαίρετα Νικολαΐδης Δημήτρης. 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου